Norway

Trump sier hjemmet hans er ransaket av FBI-agenter

Donald Trumps hjem på eiendommen Mar-a-Lago i Florida er blitt ransaket av FBI-agenter, sier ekspresidenten.

Tidligere president Donald Trump på et valgstevne i Wisconsin fredag.

Donald Trump har vært koblet til flere etterforskninger, både økonomiske og i forbindelse med kongresstormingen i januar i fjor.

Trump bekrefter dette i en uttalelse på sitt eget nettsted, Truth Social. Verken FBI eller justisdepartementet har svart på spørsmål fra AP om de kan bekrefte aksjonen.

FBI har i lang tid etterforsket stormingen av Kongressen i januar 2021, da Joe Bidens valgseier skulle godkjennes. Det er ikke kjent om politiets ransaking har sammenheng med denne etterforskningen eller hvorfor de ransaker Trumps hjem.

– Dette er mørke tider for landet vårt når mitt vakre hjem i Mar-a-Lago nå beleires, ransakes og okkuperes av en stor gruppe FBI-agenter. Dette har aldri før skjedd med en president i USA, skriver Trump i uttalelsen.

Trump skriver at han har samarbeidet med alle relevante myndigheter, og at ransakingen er unødvendig og upassende. Han ble ikke varslet om aksjonen på forhånd.

– Angrep fra Demokratene

Ekspresidenten kaller aksjonen nok et angrep fra den radikale venstresiden i Demokratene, og sier den kommer fordi de ikke ønsker at han skal stille som presidentkandidat i 2024.

– Et slikt angrep kan bare finne sted i et ødelagt, tredje-verden-land. Dessverre er USA nå blitt et av de landene, korrupt på et nivå som ingen har sett tidligere, skriver Trump.

Han legger til at agentene til og med tok seg inn i safen hans, med utropstegn bak setningen.

– Hva er forskjellen på dette og Watergate? spør Trump med henvisning til skandalen som førte til at Richard Nixon måtte gå av etter et innbrudd i Demokratenes partikontorer.

– Nå skjer det i revers, demokratene bryter seg inn i hjemmet til USAs 45. president, skriver Trump.

Vil kjempe videre

Han skriver ingenting om hvorfor FBI-agentene har gått til dette skrittet, men viser igjen til etterforskningen av Hillary Clintons eposter og de mange granskningene av Trump som har foregått.

– Jeg vil fortsette å kjempe for det fantastiske amerikanske folket, skriver Trump.

Trump har vært knyttet til flere etterforskninger, også økonomiske saker, og det er foreløpig ikke klart hvilken etterforskning som ligger bak aksjonen i Florida.

Justisdepartementet har også etterforsket funnet av esker med klassifisert materiale som var blitt tatt med til Mar-a-Lago etter at Trump gikk av som president.


Source link

Related Articles

Back to top button