Norway

Spedbarn innlagt på sykehus med mistanke om voldsskader – foreldrene siktet

Politiet vil fengsle et foreldrepar etter at et spedbarn ble innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge denne uka. Foreldrene erkjenner ikke straffskyld.

Barnet er innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Barnet, som er noen måneder gammelt, er innlagt på sykehus på grunn av skader som kan skyldes at barnet er utsatt for vold, sier påtaleleder Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt i en pressemelding fredag formiddag.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Politiet etterforsker nå om skadene skyldes vold eller om skadene har en annen forklaring. Kripos bistår Troms politidistrikt i etterforskningen. Foreldrene er siktet for mishandling i nære relasjoner eller medvirkning til dette. Familien er bosatt i Troms.

Ifølge Nordlys var det foreldrene selv som kom med barnet til Universitetssykehuset Nord-Norge tidligere denne uka.

– Slik saken står nå mener vi det er grunn til å mistenke at skadene er påført av én eller begge foreldrene og anser det nødvendig med varetektsfengsling for å unngå at bevis skal gå tapt, sier Norgård Strand.

Politiet ber om to ukers varetekt for foreldrene. Fengslingsmøtene er klokken 10 og 11. De to foreldrene, som er i 30-årene og er bosatt i Troms, erkjenner ikke straffskyld.

Blant etterforskningsskrittene som politiet gjennomfører er avhør, rettsmedisinsk undersøkelse, ransaking og gjennomgang av beslag.


Source link

Related Articles

Back to top button