Norway

Politiet: Antallet fornærmede i Kongsberg-angrepet har steget til 24

KONGSBERG (Aftenposten): Etterforskningen etter drapene på Kongsberg viser at det så langt er 24 fornærmede i saken, opplyser politiet. Av disse er fem drept.

Politiinspektør Per Thomas Omholt redegjør for utviklingen i drapssaken på Kongsberg . En mann drepte fem personer og skadet tre.
Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Av de 24 fornærmede i saken er fem drept, tre fysisk skadd og 16 utsatt for ulike hendelser, sa politiinspektør Per Thomas Omholt i Sørøst politidistrikt på en pressekonferanse onsdag.

Espen Andersen Bråthen er siktet for fem drap etter hendelsene på Kongsberg 13. oktober.

De 16 som har status som fornærmede etter ulike hendelser, kan ifølge politiet ha blitt utsatt for forsøk på drap, forsøk på kroppsskade eller at de er blitt siktet på med piler eller blitt utsatt for trusler.

Tallet på 24 fornærmede kan bli endret, opplyste Omholt.

Politiet har fått svar på blodprøve av siktede. Denne ble tatt for å avdekke hvorvidt mannen var under påvirkning av alkohol, narkotika, medisin eller doping.

– Vi ønsker ikke å si noe om hva prøven inneholdt, sa Omholt.

Han ville heller ikke konkretisere hvilke stikkvåpen somsiktede har brukt.

– Vi ønsker ikke å påvirke vitner gjennom å fortelle for mange detaljer om hva som har skjedd. De skal kunne forklare seg uten en slik påvirkning, sier politiinspektøren.

Han sa også at teorien om at siktede hadde konvertert til islam er ytterligere svekket etter de siste dagenes politietterforskning. Men Omholt ville ikke gi detaljer om hva politiet bygger dette på.


Source link

Related Articles

Back to top button