Norway

Gråtkvalt Federer med knepent tap i avskjedskampen

(R. Federer/R. Nadal – F. Tiafoe/J. Sock 6–4, 6–7, 9–11) Det ble drama til siste slutt da Roger Federer spilte sin siste kamp i karrieren sammen med rivalen og vennen Rafael Nadal.

Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Etter å ha selv misbrukt en matchball, endte det med et knepent tap for de to veteranene etter et supertiebreak. Etterpå måtte både Federer og Nadal felle sine tapre tårer.

– Vi skal komme oss gjennom det, sant? Det har vært en nydelig dag. Jeg sa det til gutta: «Jeg er glad, ikke trist», sier Federer.

41-åringen sier at han er glad for at han kom seg gjennom kampen uten å skade seg.

– Matchen var bra. Jeg kunne ikke vært lykkeligere, sier Federer, som flere ganger må ta pauser for å klare å snakke.

– Det føles som en feiring. Det var akkurat det jeg håpet på, fortsetter han.

At Federers avskjedskamp skulle gå i tospann med Nadal, var en perfekt avslutning på sveitserens begivenhetsrike karriere. Duoen har møttes i hele 14 Grand Slam-finaler, med 10 seirer til Nadal og fire seirer til Federer som fasit.

Tross den sportslige rivaliseringen, har de to vært gode venner fra start til slutt.

– Vi har hatt et veldig lettbeint og positivt forhold helt siden starten. Følelsene har bare vært positive. Med årene er de også bare blitt varmere, sa Nadal i forkant av avskjedskampen.

I nærmere 20 år har Federer dominert tennissporten sammen med Nadal, og noen år senere meldte Novak Djokovic seg på, og de tre har til sammen eventyrlige 63 Grand Slam-titler.

Publikum lot seg imponere av dette slaget til Federer.

Til tross for at han ikke hadde spilt en offisiell kamp på godt over ett år, viste Federer at han fortsatt har touchen han er blitt så kjent for. Til slutt vant de europeiske veteranene også åpningssettet 6–4.

Sock og Tiafoe brøt tidlig i det andre settet. Deretter fikk Nadal og Federer muligheten til å slå tilbake ved to anledninger. Den første muligheten glapp da de ikke ble enige om hvem som skulle slå en retur, noe de begge lo bort. Da Federer misset med enda en retur, viste han imidlertid at konkurranseinstinktet fortsatt er der med et skikkelig brøl.

Nadal og Federer utlignet imidlertid til 3–3 like etter. På 5–5 havnet de i trøbbel igjen, med flere breakballer imot, men reddet seg inn igjen og tvang frem et tiebreak. Der ble omsider Sock og Tiafoe for sterke.

I det avgjørende supertiebreaket tok Team Europa-ledelsen 3–0, før Sock og Tiafoe tok fire strake poeng. Derfra og ut var det svært jevnt, men amerikanerne vant til slutt selv om Federer hadde hatt en matchball.

HEIAGJENG: Her blir Casper Ruud gratulert etter seieren mot Jack Sock.

Casper Ruud åpnet Laver Cup anno 2022 da han møtte Jack Sock tidligere fredag. Nordmannen avgjorde kampen i tiebreak.

Da Ruud satte inn matchballen som ga europeisk seier i åpningskampen, satt Federer og Nadal på benken og applauderte. Nordmannen innrømmer at han har kjent på et ekstra press for å gi førstnevnte en flott avskjedsfest.

– Det var litt tøft og nervepirrende å være utpå der, men vi alle ønsker bare å gi alt for laget. Det er ekstra spesielt med Roger, vi alle ønsker at han skal få avslutte karrieren sin med en seier, sier Ruud.

– Alle spillerne kommer til å savne ham. Vi har allerede savnet ham i noen år mens han har vært ute. Det er gode vibber når han er tilbake. Han tar med seg så mye glede, energi og inspirasjon, fortsetter han.

Nordmannen er faktisk høyest rangert av spillerne på Team Europa, men det snakker ikke Ruud høyt om, ifølge ham selv. Ruud sier det er masse lærdom å hente av Federer og co.

– Hver eneste trening er fortsatt viktig for dem. De tar ingenting for gitt. Det er imponerende å se, for de har jo gjort alt og vunnet alt, men er fortsatt sultne på mer. Det er noe jeg skal forsøke å tenke tilbake på når jeg blir eldre, sier Ruud.

Stefanos Tsitsipas fulgte opp med nok en seier for Team Europa da han slo Diego Schwartzman. Etter kampen fortalte grekeren at han ble sittende og så på en av Federers treninger nylig. Der beundret han veteranens touch og finesse.

– Roger er Roger. Han er en som har gjort ting så uanstrengt. De alle er forbilder for den yngre generasjonen, men Federer er et eksempel på hvordan man ikke skal gjøre ting, for spiller du som Roger kommer du definitivt til å mislykkes, ler Tsitsipas.

PS: Team Europa har vunnet fire av fire utgaver av Laver Cup. Da Ruud debuterte i 2021-utgaven, vant de hele 14−1.


Source link

Related Articles

Back to top button