Norway

Fornøyd med at han fortsatt er uskadet

Kilde ville ikke legge skylden på noen og var mest glad for å ha kommet seg gjennom to brutale utforrenn uten å skade seg.

Aleksander Aamodt Kilde må konstatere at det ikke ble dobbeltseier

Han sa det ikke rett ut. Alpinister er ikke slik. De legger sjelden skylden for en sjetteplass på forholdene. At vinnerne hadde bedre lys, så legendariske Streifs mange kuler og slag bedre enn ham, var nesten ikke tema da vinneren fra fredag Aleksander Aamodt Kilde skulle forklare 6.-plassen søndag.

Alpinister snakker heller aldri om gliforskjeller. Du hører knapt en utøver si at han hadde dårlige ski.

Men søndag ettermiddag måtte han innrømme at noen hadde hatt det enklere.

– I dag var det de som hadde de beste forholdene, sa han til NRK og siktet til den sveitsiske duoen Beat Feuz og Marco Odermatt. De kjørte begge før ham som hadde start nummer 11. På tredjeplass kom østerrikeren Daniel Hemetsberger. Med start nummer 1 kjørte han ned til karrierens første pallplass.

Uten skader

Men 29-åringen fra Bærum hadde ikke tenkt å dvele for lenge over sjetteplassen. Han hadde vunnet fredag, han hadde gjort sine feil ned bakken søndag og var på en måte tilfreds.

– Jeg er fornøyd med at jeg har kjørt gjennom Kitzbühel to ganger uten å skade meg, sa han til NRK.

Det er også viktig. Det er nøyaktig 53 uker siden han lå i bakken med smerter og et røket korsbånd. En av mange norske alpinister som ødela knær i løpet av sist vinter.

Da korsbåndet røk var han verdens beste alpinist og ledet verdenscupen. Det ble ingen flere konkurranser. Nå ett år senere og utallige timer med opptrening og rehabilitering senere er han tilbake som en av verdens beste. Nå leder Marco Odermatt verdenscupen sammenlagt, men Kilde leder fortsatt både utfor- og super G-cupen.

Han har hatt et comeback som om dette skulle være det enkleste i verden. Han har vunnet seks renn denne vinteren. Han har i hele sin karriere bare vunnet 12 verdenscuprenn. Halvparten har altså kommet i sesongen etter at han ødela seg på trening.

Inspirert av Kilde

Verdenscupleder Odermatt har tatt store steg i utfordisiplinen denne sesongen, og han innrømmet at han brukte Aleksander Aamodt Kildes vinnerrenn fredag som opplading.

– Jeg så kjøringen til Kilde på video og fikk med meg de stedene hvor jeg kunne pushe mer, fortalte Odermatt til NRK etter rennet.

Det var til slutt bare en mann som var sterkere. Landsmannen Beat Feuz. Begge trøblet i strekket fra Hausbergkanten og inn i skråkjøringen. Men begge hadde kjørt den øverste delen av løypen raskere enn de fleste andre. Dermed dobbelt sveitsisk.

For Kilde og de andre fartskjørerne var dette siste konkurranse før OL. For slalåmkjørerne blir det en siste test før OL i det tradisjonelle kveldsrennet i Schladming tirsdag.

Norge har nå et slagkraftig slalåmlag. I lørdagens konkurranse ble Lucas Braathen nummer to og Henrik Kristoffersen nummer tre. Sebastian Foss Solevåg kjørte ut etter å ha ligget på 3. plass etter første omgang.


Source link

Related Articles

Back to top button