Norway

Flyr skal spare rundt 400 millioner i vinter

Flyselskapet planlegger for en tøff vinter. Det skal kutte norske ruter til et minimum, permittere ansatte og redusere kostnadene med 50 prosent.

Tonje Wikstrøm Frislid, sjef i Flyr
Publisert:

Saken oppdateres…

– Vi står overfor en utfordrende vinter der folk flest har mye mindre å rutte med, som følge av rekordmange rentehevinger, generell høy prisvekst og svært høye strømpriser. Det treffer oss som bransje og selskap hardt fordi enda færre ønsker å reise, sier Flyr-sjef Tonje Wikstrøm Frislid i en melding.

Frislid sier at kombinert med vedvarende høye drivstoffpriser gjør dette at de justerer ruteprogrammet gjennom vinteren.

Innenlandske ruter vil bli redusert til et minimum i vinter, mens selskapet fortsatt vil tilby flere europeiske ruter.

Det skal hjelpe selskapet med å midlertidig kutte kostnadene med 50 prosent i vinter. Anslaget er at selskapet med grepene skal spare 400 millioner kroner, gjennom å redusere kontantene de brenner.

Les også

Norse: De kommende månedene blir utfordrende for luftfarten

Permitterer ansatte

Selskapet skriver at beslutningen om å ta i bruk permitteringer er basert på grundige vurderinger og det har vært drøftelsesmøter med de tillitsvalgte.

«Det vil bli arrangert allmøter, avdelingsmøter og samtaler med de ansatte de neste dagene. Medarbeidere vil kunne bli helt eller delvis permittert», skriver selskapet.

Det kan bli aktuelt å permittere i flere trinn og det jobbes med å få på plass alternative frivillige ordninger for å redusere antall permitteringer, ifølge selskapet.

Skal ha investormøter

Flyr vil gjennom vinteren ha en bemanning tilsvarende 5-6 fly. De største kostnadsbesparelsene oppnås ved å kutte ruter som ikke er lønnsomme.

Etter vinteren planlegger selskapene å gradvis øke rutene gjennom våren og sommeren 2023.

Flyr har engasjert Arctic Securities AS, Carnegie AS og SpareBank 1 Markets som finansielle rådgivere for møter med både eksisterende og nye investorer, for å styrke selskapets likviditet «gjennom bruk av ulike instrumenter», skriver selskapet.

Flyr hentet i mai inn 250 millioner kroner gjennom en rettet emisjon. Selskapet brukte midlene til å gjenopprette selskapets finansielle stilling, finansiere flere ruter i gjenåpningen og generelle selskapsformål.

Emisjonskursen var satt til 1,20 kroner per aksje, og tirsdag avsluttet kursen til 0,4558 kroner per aksje på Oslo Børs-markedsplassen Euronext Growth.

Før dette hentet Flyr inn 242 millioner kroner i januar.

Markedsverdien til Flyr er på 289 millioner kroner.


Source link

Related Articles

Back to top button