Norway

Avdyli-brødrenes far om drapssiktelsen: – Dette er bare trist

Isa Avdyli blir overrasket da Aftenposten ringer og forteller ham at hans to sønner er siktet og etterlyst for Mortensrud-drapet. – Dette er bare trist. Jeg visste ikke, jeg hadde ikke peiling.

Bildene er fra videoovervåkingskamera på Gardermoen rett før brødrene tok et fly til Pristina i Kosovo, lørdag 9. oktober.

– Jeg har ikke hatt kontakt med dem på minst fem-seks år. Jeg vet ikke når de kom ut av fengsel, sier Isa Avdyli som bor i Bærum.

Han er faren til brødrene Valon (35) og Visar (32) Avdyli som Oslopolitiet nå har etterlyst internasjonalt for Mortensrud-drapet.

Onsdag offentliggjorde politiet bilde av de to, fanget opp av et overvåkingskamera på Gardermoen da de var på vei til Pristina i Kosovo den 9. oktober. Det var to dager etter drapet på Hamsi Hashe Adan.

Brødrene er allerede straffedømt. De fikk i 2015 Norgeshistoriens første terrordom for å ha støttet terrorgruppen Den islamsk stat (IS). Saken gikk helt til Høyesterett der dom falt i 2016:

  • Eldstemann Valon ble dømt for å ha reist til Syria som fremmedkriger.
  • Visar reiste ikke, men ble dømt for å bidratt til IS med materiell støtte.
  • Isa Avdylis tredje bror, Egzon Avdyli, ble i 2014 drept i kamp for IS.
20 år gamle Hamse Hashi Adan ble drept på Mortensrud 7. oktober.

Familien Avdyli har bakgrunn fra Kosovo. Faren Isa kom til Norge for mange år siden og etablerte seg med familien. For omtrent ti år siden flyttet ble han skilt og flyttet fra kona.

– Først ble dine sønner dømt for å ha støttet IS, og nå er de siktet for drapet på en ung mann i Oslo. Hva sier du til det?

– Hva skal jeg si? Hva har skjedd?

Aftenposten forklarer ham at politiet har publisert bilder av sønnene som nå er drapssiktet. Han forteller at han sliter med helsa og at han heller ikke har fått med seg at en ung mann i begynnelsen av oktober ble skutt og drept på Mortensrud.

– Uff, dette er bare trist.


Source link

Related Articles

Back to top button