Norway

Annonsørinnhold: Arkitekt om leilighetene i Kokleheia: – Det blir storslagen utsikt og unike solforhold

Alle leilighetene har nydelig utsikt fra innsiden. Dette var viktig for arkitektene.

Da Kokleheia Amfi var i planleggingsfasen fikk arkitektene fritt spillerom. Det endte med et drømmeoppdrag for Even Olaisen og Gordon Röwer.

Annonsørinnhold produsert av Schibsted Partnerstudio

– Det unike med prosjektet er at alle leilighetene har fin utsikt og gode solforhold, sier arkitekt Even Olaisen i ENO Arkitekter. Han har designet Kokleheia Amfi i lag med Gordon Röwer.

Sivilarkitekten er åpenbart stolt over utformingen av prosjektet, hvor salget av første byggetrinn er i full gang.

Kokleheia Amfi, som organiseres som et borettslag i Sørlandet Boligbyggelag, kommer opp på vestsiden av Kokleheia, med umiddelbar nærhet til naturskjønne Otra, og utsikt utover den nevnte elva, egsjordene og byen i sørvest.

– Tomten i seg selv er dramatisk og unik der den ligger. Det var ganske åpenbart for meg at vi må utnytte solforholdene i et vestvendt bygg, i tillegg til den storslagne utsikten, forklarer Olaisen som fikk være med på prosjektet fra begynnelsen av.

Arkitektene Even Olaisen og Gordon Röwer på kontoret til ENO i Kristiansand.

Han forteller at hver etasje som har sitt særpreg. I første etasje, snaut tjue meter over Otra kan man studere laksen som vaker opp elva på nært hold, i tillegg til frostrøyken som legger seg over elva på vinterstid. Dess lenger opp man kommer opp i etasjene, jo mer ser man av byen og Odderøya.

Her kan du laste ned prospekt av Kokleheia Amfi

– Her ser man domkirken i byen, innseilinga og Odderøya. Så er det ikke alle leilighetene som har balkong, og da var det viktig for meg å få designet til slik at alle kan få full utsikt også når man sitter inne i leiligheten, forklarer arkitekten.

Kokleheia Amfi er tilpasset i landskapet med nydelig utsikt over Otra, Egsjordene og Kvadraturen. 3D-tegninger fra Aptum

Grønn profil

Det unike med Kokleheia Amfi er den naturskjønne beliggenheten. I tillegg har borettslaget valgt en grønn profil.

– Det var klart fra starten at man ønsket en bygningskropp som er tilpasset landskapet. Bygget bukter seg i landskapet. Dette gjør at det passer mer inn, men det skaper også et bedre bomiljø, tror jeg, fortsetter arkitekten.

Les mer om det nye borettslaget her

Under leilighetene kommer en romslig parkeringskjeller, usynlig fra utsiden. Her leverer Ohmia ladeinfrastruktur til hele parkeringsbygget, slik at det skal legges til rette for biler som gjør godt for miljøet.

Ohmia har de siste årene blitt en av landets fremste leverandører på infrastruktur for lading av elbil. Alle parkeringsplassen får uttak for lading, selv om man ikke har elbil fra starten av.

– Lading av elbil har aldri vært enklere enn med oss. Vi legger til rette, og hvis du ikke benytter laderen, så betaler du ingenting. Skulle du derimot skaffe deg en elektrisk bil, så slipper du å bestille inn elektriker for å legge opp alt. Det er bare å plugge i laderen, sier Thomas Korsgaard i Ohmia.

Han forteller at utviklingen i elbiler, lading og lovverk er enorm, og at det derfor er vanskelig for borettslag og privatpersoner å holde kontroll på alt. Derfor er de inne og tar hele jobben.

– Vi streber etter å være framtidsrettet og tenke kvalitet i det vi gjør. Derfor er vi heller inne tidlig i slike prosesser og legger til rette. Da blir det også rimeligere. Den dagen du skal lade oppretter du et abonnement med oss med fastpris, så er alt på plass. Enklere blir det ikke, bedyrer Korsgaard.

Se hva Norges største leverandør av elbillading til boligfellesskap kan tilby

Totalleverandør på internett og TV

Som borettslag skal det være minst mulig å tenke på for dem som kjøper bolig i Kokleheia Amfi. Lademuligheter for bilen trenger man ikke å tenke på, men også internett og tv-pakke er allerede tatt hånd om gjennom Telia, som er rause i størrelsen på internettpakka.

– Det blir levert en 200-linje på breibånd. Det er en pakke som passer ethvert behov. I tillegg er det lagt inn en fleksibilitet i at hvis man ønsker enda mer internett, eller en større tv-pakke så er det rom for det for den enkelte leilighet, forklarer Stian Haug i Telia Kristiansand.

Ved innflytting i Kokleheia Amfi vil de nyeste tv-dekoderne på markedet være installert, og en siste generasjons bredbåndssentral. I tillegg forklarer Haug at det har sine fordeler at hele bygget har samme leverandør.

– Prisen per leilighet blir svært gunstig. I tillegg kan man være helt sikker på at infrastrukturen er på plass. Vi har lang og god erfaring med å levere på slike prosjekt, så dette kan vi, forteller Haug.

Når man allerede har internett og tv fra Telia, er det også fordeler om man velger Telia også på mobilen.

– Vi har et produkt som heter Telia Samlet. Det betyr at man får mer data på mobilen, og flere tv-poeng hvis man har Telia i veggen i tillegg til på mobilen. Det skal lønne seg å være totalkunde, forteller Haug.

Les mer om Telia Samlet her


Source link

Related Articles

Back to top button