Netherlands

Bezoeken consulair team Madrid aan de regio in 2021

Het consulair team van de Ambassade in Madrid bezoekt sinds 2015 jaarlijks vijf regio’s in Spanje met het Mobiele Aanvraagstation (MVA). Tijdens deze bezoeken bieden wij Nederlanders de mogelijkheid om een paspoort of identiteitskaart aan te vragen, zodat niet naar Madrid hoeft te worden gereisd. In de eerste plaats is deze mogelijkheid bedoeld voor mensen die met aantoonbare medische redenen (doktersverklaring) de reis naar Madrid niet kunnen maken. In de tweede plaats proberen we tijdens deze bezoeken ouderen en jonge gezinnen te helpen.

Als gevolg van de Covid-pandemie hebben we in 2020 alle bezoeken moeten annuleren. Natuurlijk is dit, vooral voor u, maar ook voor ons een behoorlijke tegenvaller. Ons team organiseert deze bezoeken altijd met veel enthousiasme, wetend dat de eerder genoemde Nederlanders hiermee erg geholpen zijn.

Helaas houdt de pandemie nog steeds aan, waardoor wij ons genoodzaakt zien ons eerste bezoek in 2021, van maart aanstaande, aan de Balearen, tot nader order uit te stellen.

Wij houden de situatie in Spanje nauwlettend in de gaten en zodra we meer weten zullen we u hier informeren over mogelijke nieuwe data van het uitgestelde bezoek aan de Balearen, maar ook over de situatie rond onze geplande bezoeken aan de overige regio’s (Canarische Eilanden, Benidorm (La Nucía), Barcelona en Málaga). Als een bezoek doorgaat, zal het systeem voor aanmeldingen worden opengezet.

Houdt u daarom onze site en de Facebookpagina van de Ambassade goed in de gaten, want zodra er nieuws is, zullen wij dit meteen met u delen. Wij hopen van harte u binnenkort in de regio weer welkom te kunnen heten.

De voorlopige planning:

 Balearen:

 maart 2021 (uitgesteld)

 Canarische eilanden:     

 mei 2021 (onder voorbehoud)

 Benidorm (La Nucía):

 juni 2021 (onder voorbehoud)

 Barcelona:

 oktober 2021 (onder voorbehoud)

 Málaga:

 november 2021 (onder voorbehoud)

Ongeveer 5 weken voordat het team arriveert in de regio, wordt de definitieve datum van het bezoek op de website bekendgemaakt.

Reisdocument aanvragen bij de Ambassade in Madrid

Meer informatie over het aanvragen van een paspoort bij de Ambassade in Madrid kunt u vinden door te klikken op de volgende link:  paspoort_of_id-kaart_aanvragen.

Reisdocument aanvragen op Schipol en in Nederlandse grensgemeenten

Het is ook mogelijk om op afspraak een aanvraag voor een reisdocument in te dienen in de aankomsthal op Schiphol en bij diverse Nederlandse (grens)gemeenten.

Het consulaire team van de ambassade in Madrid.


Source link

Related Articles

Back to top button